Rețetă explicată pas cu pas – Prăjitură cremoasă cu nucă, vanilie și frișcă – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare pentru blat:
- 7 albușuri
- un praf de sare
- 7 linguri zahăr (100 g)
- 1 plic praf de copt
- 3 linguri făină (60g)
- 6 linguri nucă măcinată coaptă (80 g)
Ingrediente necesare pentru crema de vanilie:
- 4 linguri făină (80 g)
- 120 g zahăr
- 1 plic zahăr vanilinat
- 7 gălbenușuri
- 500 ml lapte
- 125 g unt la temp. camerei
Ingrediente necesare pentru frișcă:
- 200 ml frișcă lichidă
- 2 linguri zahăr pudră (40 g)
- 1 plic întăritor frișcă
Ingrediente necesare pentru decor:
- 30 g nucă coaptă
Mod de preparare:
Pentru blat:
Separă albușurile de gălbenușuri. Într-un bol mare, mixează spumă albușurile și sarea.
Adaugă zahărul treptat, în timp ce mixezi. Mixează până devine lucioasă și capătă consistența bezelei. Adaugă praful de copt, nucă și cerne făina. Amestecă ușor, cu o spatulă, de jos în sus.
Toarnă și nivelează compoziția în tavă. Lasă la copt la cuptorul preîncălzit la 180°C/ treapta 3, timp de 30 minute sau până trece testul scobitorii. Lasă la răcit.
Pentru crema de vanilie:
Într-o cratiță, adaugă zahărul, zahărul vanilinat, făina, gălbenușurile și puțin lapte.
Omogenizează cu un tel 1 minut, după care adaugă și restul de lapte, în timp ce amesteci.
Pune pe foc și amestecă în continuu până se îngroașă. Ia de pe foc și adaugă untul. Omogenizează și lasă la răcit.
Pentru frișcă, mixează toate ingredientele, până se întărește frișca.
Asamblare:
Taie blatul în 2, pe orizontală. Întinde și nivelează jumătate din cremă peste primul blat. Așază al doilea blat peste cremă. Întinde și nivelează restul de cremă peste blat. Întinde și nivelează frișca peste cremă. Decorează cu nucă sau alune. Lasă la frigider minim 5h sau peste noapte.
Savurați cu poftă! Poftă bună!