Rețetă explicată pas cu pas – Prăjitură pufoasă și cremoasă cu ciocolată și frișcă – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare pentru blat:
- 8 albușuri
- un praf de sare
- 8 linguri zahăr (130 g)
- 1 lingură esență de vanilie
- 8 linguri ulei (80 g)
- 1 plic praf de copt
- 8 linguri făină (180 g)
Ingrediente necesare pentru creme (vanilie și ciocolată):
- 200 g zahăr
- 8 linguri făină
- 8 gălbenușuri
- 1L lapte
- 100 g ciocolată albă + 100 g ciocolată neagră
- 1 lingură esență de rom
- 125 g unt + 125 g unt (la temp. camerei)
Ingrediente necesare pentru crema de frișcă:
- 350 ml frișcă lichidă
- 1 plic întăritor frișcă
- 3 linguri zahăr pudră
Ingrediente necesare pentru decor:
- 150 g biscuiți
- 100 ml lapte
Mod de preparare:
Pentru blat:
Separă albușurile de gălbenușuri. Mixează spumă albușurile și sarea. Adaugă zahărul treptat și mixează până devine lucioasă și capătă consistența bezelei. Adaugă esența de vanilie, uleiul și omogenizează. Adaugă praful de copt și cerne făina deasupra. Amestecă ușor, cu o spatulă, de jos în sus.
Toarnă și nivelează în tavă. Lasă la copt la cuptorul preîncălzit la 180°C/ treapta 3, timp de 25 minute sau până trece testul scobitorii. Lasă la răcit.
Pentru creme:
Într-o cratiță, la foc mic, adaugă zahărul, făina, gălbenușurile și laptele. Amestecă în continuu cu un tel până se îngroașă. Împarte crema în 2, în 2 castroane.
Într-un castron adaugă ciocolata albă, iar în celălalt, ciocolata neagră și esența de rom.
Omogenizează în ambele până se topește ciocolata. Adaugă 125 g de unt în crema albă și 125 g unt în crema neagră. Omogenizează până se topește și untul. Lasă la răcit.
Pentru frișcă: mixează toate ingredientele până se întărește frișca.
Asamblare:
Întinde crema de ciocolată neagră peste blat. Pune un strat de biscuiți înmuiati în lapte, peste cremă. Întinde crema de ciocolată albă peste biscuiți. Întinde frișca peste cremă. Decorează cu ciocolată neagră rasă. Lasă la frigider cel puțin 4h, sau peste noapte.
Savurați cu poftă! Poftă bună!