Rețetă explicată pas cu pas – Ruladă din dovlecel cu șuncă și cremă de brânză – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare:
- 2-3 dovlecei/zucchini (700 g) + puțină sare
- 3 ouă
- mărar proaspăt
- o linguriță usturoi/praf de usturoi
- piper
- 4 linguri parmezan (70 g)
- 3 linguri făină cu vârf (70 g)
- șuncă (sau orice altă carne feliată)
- cremă de brânză
Mod de preparare:
Spală dovleceii și dă-i prin răzătoarea mare. Adaugă sare, amestecă și lasă deoparte 5 minute. Stoarce dovleceii de zeamă.
Într-un bol mare, adaugă dovleceii răzuiți, usturoiul, mărarul, piperul, parmezanul și sarea și ouăle. Amestecă bine.
Întinde și nivelează compoziția pe toată suprafața tăvii (tava de la aragaz). Lasă la copt la cuptorul preîncălzit la 200°C, timp de 30-40 min sau până se rumenește puțin la suprafață.
Lasă puțin la răcit, apoi unge foaia cu un strat subțire de cremă de brânză, adaugă și feliile de șuncă și rulează strâns, dar cu grijă astfel încât să nu se rupă.
Poftă bună!