Rețetă explicată pas cu pas – Prăjitură cremoasă și aromată, cu pere – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare:
- 4-5 pere
- zeama de la jumătate lămâie
- 2 ouă
- un praf sare
- 100 g zahăr
- 100 ml lapte
- 3 linguri vanilie
- 1 fiolă esență migdale
- 20 g unt topit
- coajă rasă de lămâie
- 80 g făină
- 1 plic praf de copt
Mod de preparare:
Curăță și taie perele felii, sau dă-le prin răzătoarea mare. Adaugă zeama de lămâie, amestecă și lasă deoparte.
Într-un bol mare, mixează spumă ouăle și sarea. Adaugă zahărul și mixează până se topește și compoziția se deschide la culoare.
Adaugă laptele, vanilia, esența de migdale, untul topit, coaja de lămâie și mixează. Adaugă făina, praful de copt și mixează din nou. Adaugă perele peste aluat și amestecă bine. Toarnă și nivelează compoziția în tavă.
Lasă la copt la cuptorul preîncălzit la 180°C/ treapta 3, timp de 40-50 min, sau până trece testul scobitorii. Lasă la răcit după care decorează cu zahăr pudră.
Poftă bună!