Rețetă explicată pas cu pas – Cheesecake cremos și delicios, în stil spaniol – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare:
- 500 g cremă de brânză
- 300 g smântână
- 200 g mascarpone
- 400 g frișcă lichidă rece
- 3 linguri amidon
- 1 lingură făină
- 227 g zahăr
- 4 ouă
- 1 lingură vanilie
Mod de preparare:
Preîncălzim cuptorul la 215 grade Celsius.
Într-un bol mare, adăugăm cremă de brânză, smântână și mascarpone. Mixăm până compoziția devine fină și cremoasă. Adăugăm frișca lichidă, vanilia și mixăm bine.
Cernem făina și amidonul în compoziția de brânză și amestecăm bine până se omogenizează.
Mixăm ouăle și zahărul 4 minute până devin spumă. Adăugăm spuma de ouă în compoziția de brânză și amestecăm bine. Adăugăm întreaga compoziție în tavă detașabilă, tapetată cu hârtie și unsă cu unt.
Lăsăm la copt 27-30 de minute la 215 grade Celsius. După 27 de minute, punem o tavă cu apă în cuptor, sub cheesecake, pentru a arde partea de deasupra.
O mai lăsăm încă 20-30 de minute sau până devine suficient de rumenă, spre puțin arsă (o verificăm des). Lăsăm la răcit la temperatura camerei… Apoi, la frigider 6-7 ore sau peste noapte.
Notițe:
- Tava are diametrul de 20 cm
- Preîncălzim cuptorul la 215 grade Celsius
- Pentru o variantă mai puțin dulce, folosim 113g zahăr
- Folosim crema de brânză, smântâna și mascarpone la temperatura camerei
Savurați cu poftă! Poftă bună!