Ingrediente necesare:
- Piersici
- Apă
- Zahăr
- Zeamă de lămâie, zahăr vanilat (opțional și după gust)
Mod de preparare:
- Pentru compotul de piersici alegem fructe proaspete, coapte și ferme. Le spălăm bine și le opărim pentru câteva secunde într-o oală cu apă clocotită.
- Le decojim, le tăiem felii și îndepărtăm sâmburii. Așezăm feliile de piersici în borcane spălate și sterilizate după care completăm borcanele cu apă.
- Scurgem apa din borcane într-o cratiță, adăugăm și 700g de zahăr și punem pe foc. Din momentul în care siropul dă în clocot, îl fierbem timp de 5 minute. În acest timp, adunăm spuma care se formează la suprafață. Opțional, putem adăuga și zeamă de lămâi și zahăr vanilat.
- Punem borcanele umplute pe o tavă metalică și turnăm siropul fierbinte în ele, cât să acoperim complet fructele.
- Închidem etanș cu capace sterilizate și punem borcanele la bain-marie. După ce apa dă în clocot, le sterilizăm timp de 15 minute.
- Scoatem borcanele din apă și le acoperim bine cu o pătură călduroasă. Le lăsăm să se răcească lent și complet.
Savutați cu poftă! Poftă bună!