Ingrediente necesare:
- Apă
- Zahăr
- Prune
Mod de preparare:
- Alegem prune tari nu foarte coapte. Le putem lăsa întregi, sau le putem desface și scoatem sâmburii.
- Umplem borcanele până la jumătate sau un pic mai mult. La fiecare borcan de 400 de grame adăugăm 1 lingură de zahăr.
- Umplem borcanele cu apă, punem capacul și le închidem etanș.
- Punem niște ziare la baza unei oale și așezăm borcanele deasupra. Umplem oala cu apă, cât să ajungă până la buza borcanelor și punem pe foc.
- Din momentul în care apa dă în clocot, sterilizăm borcanele timp de 30 de minute.
- După sterilizare, oprim focul și acoperim cu o cârpă. Lăsăm borcanele să se răcească lent, în oala cu apă. Ulterior, le depozităm în cămară.
Savurați cu poftă! Poftă bună!