La Cafea
miercuri, februarie 1, 2023
La Cafea
No Result
View All Result

Nectar de caise – Nectar de caise natural, făcut în casă – Fără conservanți, fără minuni

Rețetă fără conservanți, fără minuni – Nectar de caise – Nectar de caise natural, făcut în casă

Ingrediente necesare pentru 1 L de nectar:

  • 1 kg caise (curățate)
  • 40 ml zeamă de lămâie
  • 400 g zahăr
  • 500 ml apă

Mod de preparare:

  1. Spălăm bine caisele, le lăsăm la scurs. Le curățăm de codițe și de sâmburi și îndepărtăm și părțile stricate, lovite. Tăiem caisele în sferturi.
  2. Punem la fiert apa împreună cu zahărul. Din momentul în care zahărul se dizolvă complet., fierbem siropul timp de 3-4 minute.
  3. Între timp, mixăm frunctele cu blenderul vertical pentru a obține o pastă fină.
  4. Adăugăm pasta de caise în siropul fierbinte. Adăugăm și zeama de lămâie și amestecăm. Din momentul în care nectarul dă în clocot, îl fierbem timp de 10 minute, la foc cât mai mic.
  5. În timp ce fierbe, îndepărtăm spuma care se formează la suprafață. Dacă nectarul mai are bucățele de fructe, îl putem mixa din nou, direct în oală, cu blenderul vertical.
  6. Transferăm nectarul fierbinte în sticle așezate pe o tavă metalică. Închidem etanș sticlele cu capace sterilizate.
  7. Așezăm un prosop de bucătărie într-o cratiță și punem deasupra sticlele. Umplem cratița cu apă și punem pe foc. Din momentul în care apa dă în clocot, sterilizăm sticlele timp de 40 de minute.
  8. Acoperim cratița cu prosoape și lăsăm sticlele să se răcească lent și complet, în apa în care au fiert (până a doua zi).
  9. A doua zi, scoatem sticlele din apă, le ștergem și le depozităm în cămară.

Savurați cu poftă! Poftă bună!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Noutăți

Dulceață de pepene (galben sau roșu) – Dulceață foarte aromată, foarte delicată – 1 kg zahăr, 1 kg miez de pepene, zeama de la 3 lămâi

Noutăți

Rețetă pentru iarnă – Dulceață de nuci verzi – Rețetă tradițională, cum se făcea pe vremuri

Noutăți

Gem de căpșuni gustos și savuros – Rețetă simplă, fără conservanți – Pentru o porție, aveți nevoie de 2 kg căpșuni, 1 kg zahăr și o lămâie mare

Noutăți

Compot de căpșuni – Rețetă fără conservanți – Compot de casă cu căpșuni, o bunătate de rețetă!

Noutăți

Rețetă veche, fără conservanți, pe care o folosea și bunica – Dulceață de căpșuni – Dulceață de căpșuni cu fructe întregi

Noutăți

Gem de prune cu miez de nucă – Rețetă ușoară, fără prea mult zahăr

SUGESTII / RECOMANDĂRI

Noutăți

Nectar de caise – Nectar de caise natural, făcut în casă – Fără conservanți, fără minuni

Noutăți

Dulceață de pepene (galben sau roșu) – Dulceață foarte aromată, foarte delicată – 1 kg zahăr, 1 kg miez de pepene, zeama de la 3 lămâi

Noutăți

Rețetă pentru iarnă – Dulceață de nuci verzi – Rețetă tradițională, cum se făcea pe vremuri

  • Termeni legali
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Termeni legali

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate