La Cafea
miercuri, martie 29, 2023
La Cafea
No Result
View All Result

Dulceață de pepene (galben sau roșu) – Dulceață foarte aromată, foarte delicată – 1 kg zahăr, 1 kg miez de pepene, zeama de la 3 lămâi

Ingrediente necesare:

  • 1 kg zahăr
  • 1 kg miez de pepene
  • 250 ml apă
  • Zeama de la 3 lămâi

Mod de preparare:

  1. Curățăm pepenele de coajă și de semințe după care tăiem miezul cubulețe.
  2. Punem pepenele într-un castron, turnăm zeama de lămâie deasupra și lăsăm deoparte pentru 30 de minute. În tot acest timp, amestecăm ocazional.
  3. Punem la fiert 900 de grame de zahăr, împreună cu apa. Folosin o cratiță cu fundul gros.
  4. Fierbem siropul timp de câteva minute după care verificăm grosimea cu proba de fir: luăm o picătură de sirop între două degete, trebuie să formeze un fir de 1 cm.
  5. Dacă siropul este gata, adăugăm bucățile de pepene cu tot cu sucul format. Amestecăm și din momentul în care dă în clocot, fierbem timp de 5 minute.
  6. În timp ce dulceața fierbe, îndepărtăm spuma care se formează și ștergem și marginile cratiței cu un burete umed.
  7. Stingem focul, acoperim dulceața cu tifon ud și lăsăm dulceața să se răcească. Pepenele va absorbi din sirop, se va confia încet și se va întări.
  8. După ce se răcește dulceața, strecurăm fructele și punem lichidul înapoi la fiert. Mai adăugăm 100 g de zahăr și fierbem 5 minute, îndepărtând spuma.
  9. Punem pepenele înapoi în cratiță, amestecăm ușor și mai fierbem timp de 10 minute sau până dulceața este bine legată.
  10. Transferăm dulceața clocotită în borcane curate așezate pe o tavă de metal. Le închidem cu capace curate, le acoperim cu o pătură și le lăsăm să se răcească lent și complet.

Notă: înainte de a închide focul sub dulceață, verificăm dacă s-a legat suficient: pe o farfurie mică ținută la congelator punem 1 linguriță de dulceață; se va răci rapid și vom putea vedea dacă consistența este cea dorită.

Savurați cu poftă! Poftă bună!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Noutăți

Nectar de caise – Nectar de caise natural, făcut în casă – Fără conservanți, fără minuni

Noutăți

Rețetă pentru iarnă – Dulceață de nuci verzi – Rețetă tradițională, cum se făcea pe vremuri

Noutăți

Gem de căpșuni gustos și savuros – Rețetă simplă, fără conservanți – Pentru o porție, aveți nevoie de 2 kg căpșuni, 1 kg zahăr și o lămâie mare

Noutăți

Compot de căpșuni – Rețetă fără conservanți – Compot de casă cu căpșuni, o bunătate de rețetă!

Noutăți

Rețetă veche, fără conservanți, pe care o folosea și bunica – Dulceață de căpșuni – Dulceață de căpșuni cu fructe întregi

Noutăți

Gem de prune cu miez de nucă – Rețetă ușoară, fără prea mult zahăr

SUGESTII / RECOMANDĂRI

Noutăți

Nectar de caise – Nectar de caise natural, făcut în casă – Fără conservanți, fără minuni

Noutăți

Dulceață de pepene (galben sau roșu) – Dulceață foarte aromată, foarte delicată – 1 kg zahăr, 1 kg miez de pepene, zeama de la 3 lămâi

Noutăți

Rețetă pentru iarnă – Dulceață de nuci verzi – Rețetă tradițională, cum se făcea pe vremuri

  • Termeni legali
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Termeni legali

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate