Ingrediente necesare pentru 2 borcane de 300 ml:
- 20 ml zeamă de lămâie
- 70-80 g zahăr
- 300 g căpșuni
- 400 ml apă
Mod de preparare:
- Curățăm căpșunile, le spălăm și le lăsăm la scurs. Le transferăm în borcanele sterilizate.
- Într-o oală, punem la fiert apa împreună cu zahărul și zeama de lămâie. Fierbem siropul timp de câteva minute, până zahărul se dizolvă complet.
- Lăsăm siropul să se răcorească un pic. Turnăm siropul călduț peste căpșunile din borcan.
- Închidem borcanele etanș cu capace sterilizate.
- La baza unei cratițe punem un prosop și așezăm borcanele în ea. Umplem cratița cu apă, cât să ajungă până aproape de capace și punem pe foc.
- Din momentul în care apa dă în clocot, sterilizăm borcanele timp de 10-12 minute.
- După sterilizare, acoperim borcanele cu prosoape de bucătărie. Le lăsăm să se răcească lent și complet în apa în care au fiert.
- După ce se răcesc, le întoarcem cu capacele în jos ca să le verificăm dacă nu curg. Le depozităm în cămară.
Savurați cu poftă! Poftă bună!