La Cafea
miercuri, martie 29, 2023
La Cafea
No Result
View All Result

Compot de căpșuni – Rețetă fără conservanți – Compot de casă cu căpșuni, o bunătate de rețetă!

Ingrediente necesare pentru 2 borcane de 300 ml:

  • 20 ml zeamă de lămâie
  • 70-80 g zahăr
  • 300 g căpșuni
  • 400 ml apă

Mod de preparare:

  1. Curățăm căpșunile, le spălăm și le lăsăm la scurs. Le transferăm în borcanele sterilizate.
  2. Într-o oală, punem la fiert apa împreună cu zahărul și zeama de lămâie. Fierbem siropul timp de câteva minute, până zahărul se dizolvă complet.
  3. Lăsăm siropul să se răcorească un pic. Turnăm siropul călduț peste căpșunile din borcan.
  4. Închidem borcanele etanș cu capace sterilizate.
  5. La baza unei cratițe punem un prosop și așezăm borcanele în ea. Umplem cratița cu apă, cât să ajungă până aproape de capace și punem pe foc.
  6. Din momentul în care apa dă în clocot, sterilizăm borcanele timp de 10-12 minute.
  7. După sterilizare, acoperim borcanele cu prosoape de bucătărie. Le lăsăm să se răcească lent și complet în apa în care au fiert.
  8. După ce se răcesc, le întoarcem cu capacele în jos ca să le verificăm dacă nu curg. Le depozităm în cămară.

Savurați cu poftă! Poftă bună!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Noutăți

Nectar de caise – Nectar de caise natural, făcut în casă – Fără conservanți, fără minuni

Noutăți

Dulceață de pepene (galben sau roșu) – Dulceață foarte aromată, foarte delicată – 1 kg zahăr, 1 kg miez de pepene, zeama de la 3 lămâi

Noutăți

Rețetă pentru iarnă – Dulceață de nuci verzi – Rețetă tradițională, cum se făcea pe vremuri

Noutăți

Gem de căpșuni gustos și savuros – Rețetă simplă, fără conservanți – Pentru o porție, aveți nevoie de 2 kg căpșuni, 1 kg zahăr și o lămâie mare

Noutăți

Rețetă veche, fără conservanți, pe care o folosea și bunica – Dulceață de căpșuni – Dulceață de căpșuni cu fructe întregi

Noutăți

Gem de prune cu miez de nucă – Rețetă ușoară, fără prea mult zahăr

SUGESTII / RECOMANDĂRI

Noutăți

Nectar de caise – Nectar de caise natural, făcut în casă – Fără conservanți, fără minuni

Noutăți

Dulceață de pepene (galben sau roșu) – Dulceață foarte aromată, foarte delicată – 1 kg zahăr, 1 kg miez de pepene, zeama de la 3 lămâi

Noutăți

Rețetă pentru iarnă – Dulceață de nuci verzi – Rețetă tradițională, cum se făcea pe vremuri

  • Termeni legali
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Termeni legali

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate