Ingrediente necesare pentru 2 borcane:
- 300-500 g zahăr
- 1 kg vișine (fără sâmburi)
- 1 tabletă aspirină de 500mg (sau 1 vârf de cuțit salicil – conservant alimentar)
Mod de preparare:
- Spălăm vișinele bine, sub jet de apă rece. Le curățăm de codițe, le lăsăm la scurs după care scoatem sâmburii.
- Cântărim acum vișinele și punem 1 kg într-un castron mare. Adăugă, și zahăr, amestecăm cu grijă și acoperim castronul cu o farfurie. Dăm la frigider peste noapte sau pentru 7-8 ore, timp în care amestecăm ocazional.
- A doua zi, adăugăm aspirina zdrobită și amestecăm bine.
- Transferăm vișinele în borcane curate și sterilizate și turnăm și siropul. Închidem borcanele cu capace curate și sterilizate și le depozităm în cămară.
Savurați cu poftă! Poftă bună!