La Cafea
miercuri, februarie 1, 2023
La Cafea
No Result
View All Result

Gem de prune cu miez de nucă – Rețetă ușoară, fără prea mult zahăr

Ingrediente necesare pentru 8 borcane a câte 300 ml:

  • 250 g miez de nucă (bucăți nici prea mici, nici prea mari)
  • 750 g zahăr
  • 2,5 kg prune (cântărite fără sâmburi)

Mod de preparare:

  1. Curățăm prunele de sâmburi, le tăiem și le punem într-o cratiță largă. Punem și zahărul deasupra și lăsăm cratița la temperatura camerei până prunele lasă zeamă.
  2. După ce zahărul se dizolvă aproape complet și frunctele lasă zeamă, punem cratița pe foc mic până se formează lichid suficient ca gemul să nu se prindă de oală.
  3. Mărim flacăra la mediu și fierbem gemul până scade și se îngroașă, amestecând să nu se prindă.
  4. Când gemul ajunge la 105 grade, adăugăm nucile, amestecăm. Dacă nu avem un termometru special, facem proba siropului pe o farfurie mică.
  5. Lăsăm gemul să mai dea în câteva clocote, timp în care nu ne oprim din amestecat. Oprim focul.
  6. Transferăm gemul în borcane curate și sterilizate, așezate pe o tavă de metal. Le închidem ermetic cu capace curate și sterilizate după care le ducem în cămară.

Savurați cu poftă! Poftă bună!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Noutăți

Nectar de caise – Nectar de caise natural, făcut în casă – Fără conservanți, fără minuni

Noutăți

Dulceață de pepene (galben sau roșu) – Dulceață foarte aromată, foarte delicată – 1 kg zahăr, 1 kg miez de pepene, zeama de la 3 lămâi

Noutăți

Rețetă pentru iarnă – Dulceață de nuci verzi – Rețetă tradițională, cum se făcea pe vremuri

Noutăți

Gem de căpșuni gustos și savuros – Rețetă simplă, fără conservanți – Pentru o porție, aveți nevoie de 2 kg căpșuni, 1 kg zahăr și o lămâie mare

Noutăți

Compot de căpșuni – Rețetă fără conservanți – Compot de casă cu căpșuni, o bunătate de rețetă!

Noutăți

Rețetă veche, fără conservanți, pe care o folosea și bunica – Dulceață de căpșuni – Dulceață de căpșuni cu fructe întregi

SUGESTII / RECOMANDĂRI

Noutăți

Nectar de caise – Nectar de caise natural, făcut în casă – Fără conservanți, fără minuni

Noutăți

Dulceață de pepene (galben sau roșu) – Dulceață foarte aromată, foarte delicată – 1 kg zahăr, 1 kg miez de pepene, zeama de la 3 lămâi

Noutăți

Rețetă pentru iarnă – Dulceață de nuci verzi – Rețetă tradițională, cum se făcea pe vremuri

  • Termeni legali
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Termeni legali

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate