La Cafea
joi, martie 30, 2023
La Cafea
No Result
View All Result

Tartă de casă cu fructe de pădure și bezea – Tartă foarte aromată și foarte delicioasă – Încercați rețeta, merită!

Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – Tartă de casă cu fructe de pădure și bezea – Tartă foarte aromată și foarte delicioasă – Pentru a pregăti rețeta, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente necesare pentru aluat:

  • 80 g unt
  • 50 g zahăr
  • 1 praf de sare
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 3 gălbenușuri
  • 50 g smântână
  • 230 g făină
  • Jumătate linguriță praf de copt

Ingrediente necesare pentru umplutură:

  • 500 g fructe de pădure
  • 80 g zahăr
  • 100 ml apă
  • 50 g amidon

Ingrediente necesare pentru bezea:

  • 3 albușuri
  • 1 linguriță zahăr vanilat
  • 1 praf de sare
  • 130 g zahăr pudră
  • 10 g amidon

Mod de preparare:

Pentru aluat, punem bucățile de unt într-un bol. Adăugăm zahărul, sarea, vanilia și omogenizăm bine. Încorporăm gălbenușurile și smântânăna.

Adăugăm și făina cernută împreună cu praful de copt și frământâm un aluat omogen.

Transferăm aluatul într-o tavă de 24 cm tapetată cu hârtie de copt și formăm un blat uniform, modelând aluatul cu mâna.

Înțepăm aluatul cu furculița în mai multe locuri și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 20 de minute.

Pentru umplutură, punem fructele de pădure într-o cratiță. Adăugăm zahărul și amidonul dizolvat în apă și punem pe foc.

Amestecăm până se îngroașă.

Turnăm umplutura în tavă, uniformizăm.

Pentru bezea, mixăm albușurile împreună cu sarea timp de 2 minute la viteză medie. Mixând continuu încorporăm zahărul vanilat după care încorporăm treptat și zahărul pudră.

Mixăm 10 minute după care încorporăm și amidonul. Transferăm bezeaua într-un poș.

Punem bezeaua deasupra umpluturii de fructe și dăm tava înapoi la cuptor, la 150 de grade de data aceasta, pentru 30 de minute.

Savurați cu poftă! Poftă bună!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Noutăți

Nectar de caise – Nectar de caise natural, făcut în casă – Fără conservanți, fără minuni

Noutăți

Dulceață de pepene (galben sau roșu) – Dulceață foarte aromată, foarte delicată – 1 kg zahăr, 1 kg miez de pepene, zeama de la 3 lămâi

Noutăți

Rețetă pentru iarnă – Dulceață de nuci verzi – Rețetă tradițională, cum se făcea pe vremuri

Noutăți

Gem de căpșuni gustos și savuros – Rețetă simplă, fără conservanți – Pentru o porție, aveți nevoie de 2 kg căpșuni, 1 kg zahăr și o lămâie mare

Noutăți

Compot de căpșuni – Rețetă fără conservanți – Compot de casă cu căpșuni, o bunătate de rețetă!

Noutăți

Rețetă veche, fără conservanți, pe care o folosea și bunica – Dulceață de căpșuni – Dulceață de căpșuni cu fructe întregi

SUGESTII / RECOMANDĂRI

Noutăți

Nectar de caise – Nectar de caise natural, făcut în casă – Fără conservanți, fără minuni

Noutăți

Dulceață de pepene (galben sau roșu) – Dulceață foarte aromată, foarte delicată – 1 kg zahăr, 1 kg miez de pepene, zeama de la 3 lămâi

Noutăți

Rețetă pentru iarnă – Dulceață de nuci verzi – Rețetă tradițională, cum se făcea pe vremuri

  • Termeni legali
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Termeni legali

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate