Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – Tartă de casă cu fructe de pădure și bezea – Tartă foarte aromată și foarte delicioasă – Pentru a pregăti rețeta, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
Ingrediente necesare pentru aluat:
- 80 g unt
- 50 g zahăr
- 1 praf de sare
- 1 linguriță extract de vanilie
- 3 gălbenușuri
- 50 g smântână
- 230 g făină
- Jumătate linguriță praf de copt
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- 500 g fructe de pădure
- 80 g zahăr
- 100 ml apă
- 50 g amidon
Ingrediente necesare pentru bezea:
- 3 albușuri
- 1 linguriță zahăr vanilat
- 1 praf de sare
- 130 g zahăr pudră
- 10 g amidon
Mod de preparare:
Pentru aluat, punem bucățile de unt într-un bol. Adăugăm zahărul, sarea, vanilia și omogenizăm bine. Încorporăm gălbenușurile și smântânăna.
Adăugăm și făina cernută împreună cu praful de copt și frământâm un aluat omogen.
Transferăm aluatul într-o tavă de 24 cm tapetată cu hârtie de copt și formăm un blat uniform, modelând aluatul cu mâna.
Înțepăm aluatul cu furculița în mai multe locuri și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 20 de minute.
Pentru umplutură, punem fructele de pădure într-o cratiță. Adăugăm zahărul și amidonul dizolvat în apă și punem pe foc.
Amestecăm până se îngroașă.
Turnăm umplutura în tavă, uniformizăm.
Pentru bezea, mixăm albușurile împreună cu sarea timp de 2 minute la viteză medie. Mixând continuu încorporăm zahărul vanilat după care încorporăm treptat și zahărul pudră.
Mixăm 10 minute după care încorporăm și amidonul. Transferăm bezeaua într-un poș.
Punem bezeaua deasupra umpluturii de fructe și dăm tava înapoi la cuptor, la 150 de grade de data aceasta, pentru 30 de minute.
Savurați cu poftă! Poftă bună!