La Cafea
sâmbătă, februarie 4, 2023
La Cafea
No Result
View All Result

Rețetă rapidă și delicioasă – Tort de casă cu mac și vanilie – Foarte foarte simplu, și cu adevărat delicios!

Rețetă cu imagini, pas cu pas – Moale și cremos, fin și delicios – Salvați și încercați rețeta, o să vă placă mult – Prăjitură de casă cu mac și vanilie

Ingrediente necesare pentru blat:

  • 2 ouă
  • 90 g zahăr
  • 10 g zahăr vanilat
  • 1 praf de sare
  • 180 g smântână
  • 80 g fulgi de cocos
  • 120 g semințe de mac
  • 120-150 g făină
  • 10 g praf de copt
  • 50 g unt topit

Ingrediente necesare pentru cremă:

  • 2 ouă
  • 120 g zahăr tos
  • 10 g zahăr vanilat
  • 3 linguri făină
  • 3 linguri amidon
  • 750 ml lapte
  • 80 g unt moale (la temperatura camerei)

Alte ingrediente necesare:

  • 100 g nucă

Mod de preparare:

Pentru blat, mixăm ouăle împreună cu zahărul tos, cel vanilat și un praf de sare până obținem o compoziție spumoasă și deschisă la culoare.

Adăugăm smântânam și mixăm, după care încorporăm și fulgii de cocos și semințele de mac.

La final încorporăm praful de copt și făina cernută după care încorporăm și untul topit.

Transferăm aluatul astfel obținut într-o tavă de 18-20 cm tapetată cu hârtie de copt. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 185 de grade pentru 40-45 minute.

După coacere, scoatem blatul din tavă și îl lăsăm să se răcească complet.

Pentru cremă, amestecăm ouăle împreună cu zahărul tos și cel vanilat, după care încorporăm pe rând făina și amidonul.

Turnăm treptat laptele, amestecând foarte bine, până la omogenizare.

Punem compoziția pe foc mediu și amestecăm până se îngroașă.

Uniformizăm blatul și îl tăiem blatul în 3. Păstrăm blatul rămas după uniformizare pentru decor (îl măcinăm).

Luăm crema de pe foc, o transferăm într-un bol și încorporăm în ea bucățile de unt.

Asamblare: blat, cremă, blat, cremă, bucățele de nucă, blat, cremă. Păstrăm cremă și pentru decor.

Acoperim tava cu folie alimentară și dăm prăjitura la frigider peste noapte sau măcar pentru 4 ore.

A doua zi, scoatem prăjitura din tavă și o decorăm cu crema rămasă și cu blatul măcinat.

Savurați cu poftă! Poftă bună!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Noutăți

Nectar de caise – Nectar de caise natural, făcut în casă – Fără conservanți, fără minuni

Noutăți

Dulceață de pepene (galben sau roșu) – Dulceață foarte aromată, foarte delicată – 1 kg zahăr, 1 kg miez de pepene, zeama de la 3 lămâi

Noutăți

Rețetă pentru iarnă – Dulceață de nuci verzi – Rețetă tradițională, cum se făcea pe vremuri

Noutăți

Gem de căpșuni gustos și savuros – Rețetă simplă, fără conservanți – Pentru o porție, aveți nevoie de 2 kg căpșuni, 1 kg zahăr și o lămâie mare

Noutăți

Compot de căpșuni – Rețetă fără conservanți – Compot de casă cu căpșuni, o bunătate de rețetă!

Noutăți

Rețetă veche, fără conservanți, pe care o folosea și bunica – Dulceață de căpșuni – Dulceață de căpșuni cu fructe întregi

SUGESTII / RECOMANDĂRI

Noutăți

Nectar de caise – Nectar de caise natural, făcut în casă – Fără conservanți, fără minuni

Noutăți

Dulceață de pepene (galben sau roșu) – Dulceață foarte aromată, foarte delicată – 1 kg zahăr, 1 kg miez de pepene, zeama de la 3 lămâi

Noutăți

Rețetă pentru iarnă – Dulceață de nuci verzi – Rețetă tradițională, cum se făcea pe vremuri

  • Termeni legali
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Termeni legali

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate