La Cafea
miercuri, martie 29, 2023
La Cafea
No Result
View All Result

Prăjitură de casă în straturi (cu mascarpone, iaurt și cocos) – Se prepară din 6 ouă, 160g zahăr, 160g făină, 450g iaurt, 90g zahăr pudră, 250g mascarpone și fulgi de cocos

Rețetă cu imagini, pas cu pas – Prăjitură de casă în straturi (cu mascarpone, iaurt și cocos)

Ingrediente necesare:

  • 6 ouă
  • 160 g zahăr
  • 1 praf de sare
  • 160 g făină
  • 450 g iaurt
  • 90 g zahăr pudră
  • 250 g mascarpone
  • Fulgi de cocos

Mod de preparare:

Separăm gălbenușurile de albușuri. Mixăm albușurile spumă tare împreună cu un praf de sare, adăugând treptat și zahărul.

Încorporăm gălbenușurile după care încorporăm și făina cernută.

Transferăm aluatul pe o tavă de 40×30 cm tapetată cu hârtie de copt. Uniformizăm și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 15 minute.

După coacere, acoperim blatul cu o bucată de hârtie de copt și îl întoarcem pe partea cealaltă pentru a îndepărta hârtia pe care s-a copt.

Uniformizăm marginile și tăiem în patru după care tăiem fiecare bucată în două. Măcinăm blatul rămas de la uniformizare.

Mixăm iaurtul cu mascarpone și zahărul pudră, până la omogenizare.

Umplem blaturile cu crema pregătită după care acoperim toată prăjitura cu crema rămasă și decorăm cu blatul măcinat și fulgi de cocos. O dăm la frigider pentru 1 oră.

Savurați cu poftă! Poftă bună!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Noutăți

Nectar de caise – Nectar de caise natural, făcut în casă – Fără conservanți, fără minuni

Noutăți

Dulceață de pepene (galben sau roșu) – Dulceață foarte aromată, foarte delicată – 1 kg zahăr, 1 kg miez de pepene, zeama de la 3 lămâi

Noutăți

Rețetă pentru iarnă – Dulceață de nuci verzi – Rețetă tradițională, cum se făcea pe vremuri

Noutăți

Gem de căpșuni gustos și savuros – Rețetă simplă, fără conservanți – Pentru o porție, aveți nevoie de 2 kg căpșuni, 1 kg zahăr și o lămâie mare

Noutăți

Compot de căpșuni – Rețetă fără conservanți – Compot de casă cu căpșuni, o bunătate de rețetă!

Noutăți

Rețetă veche, fără conservanți, pe care o folosea și bunica – Dulceață de căpșuni – Dulceață de căpșuni cu fructe întregi

SUGESTII / RECOMANDĂRI

Noutăți

Nectar de caise – Nectar de caise natural, făcut în casă – Fără conservanți, fără minuni

Noutăți

Dulceață de pepene (galben sau roșu) – Dulceață foarte aromată, foarte delicată – 1 kg zahăr, 1 kg miez de pepene, zeama de la 3 lămâi

Noutăți

Rețetă pentru iarnă – Dulceață de nuci verzi – Rețetă tradițională, cum se făcea pe vremuri

  • Termeni legali
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Termeni legali

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate