Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – Gogoși cu brânză dulce – Gogoși de casă cu brânză dulce, făcute la cuptor – Pentru a pregăti rețeta, aveți nevoie de…
Ingrediente necesare pentru aluat:
- 250 ml lapte călduț
- 40 g zahăr
- 7 g drojdie uscată
- 100 ml ulei
- 1 ou
- 1 lingură smântână
- 550 g făină
- 1 linguriță sare
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- 500 g brânză de vaci
- 1 ou
- 80 g zahăr
- 50 g griș
- 3 linguri smântână 25%
Alte ingrediente necesare:
- 1 gălbenuș
- 2 linguri lapte
Mod de preparare:
Pentru aluat, dizolvăm drojdia și zahărul în laptele cald. Adăugăm uleiul, oul, smântâna și omogenizăm.
Adăugăm și făina cernută și sarea. Amestecăm cu spatula până aluatul începe să se omogenizeze după care îl transferăm pe suprafața de lucru și îl frământâm până devine neted și nelipicios.
Transferăm aluatul astfel obținut într-un bol uns cu ulei. Acoperim bolul cu folie alimentară și lăsăm aluatul la loc cald, la dospit, timp de 1 oră.
După dospire, transferăm aluatul pe suprafața de lucru și îl împărțim în 8 părți egale din care formăm bile. Le acoperim cu folie și le lăsăm la dospit 20 de minute.
Pentru umplutură, amestecăm brânza de vaci cu oul, zahărul, grișul și smântâna.
Luăm prima bilă de aluat și facem o adâncitură la mijloc cu degetele și punem pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Procedăm la fel cu aluatul rămas după care umplem gogoșile cu amestecul de brânză.
Acoperim tava cu un prosop curat de bucătărie și lăsăm gogoșile deoparte pentru 10 minute.
Ulterior, le ungem cu amestecul de gălbenuș și 2 linguri de lapte și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 20 de minute.
Savurați cu poftă! Poftă bună!