Rețetă pas cu pas, cu imagini – Tort de casă rapid și delicios – Rețetă fără coacere – Blat cu nucă și cremă cu smântână și mascarpone – Un deliciu!
Ingrediente necesare pentru aluat:
- 200 g făină
- 70 g zahăr brun
- 150 g unt (la temperatura camerei)
- 1 praf de sare
- 50 g nucă măcinată
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 300 g cremă de brânză (mascarpone)
- 200 g smântână
- 140 g zahăr tos
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 35 g amidon
- 2 ouă
Mod de preparare:
Pentru aluat, toate ingredientele într-un bol și amestecăm cu mâna până obținem un aluat sfărâmicios.
Încingem o tigaie uscată, punem aluatul în ea și prăjim timp de 10 minute, până se rumenește frumos (amestecăm de mai multe ori, să nu se ardă). Transferăm într-un bol.
Pentru cremă, spargem ouăle într-o cratiță. Adăugăm zahărul și omogenizăm. Încorporăm amidonul, smântâna, crema de brânză după care punem compoziția pe foc mic.
Amestecăm continuu până se îngroasă.
Punem un strat de aluat într-o formă rotundă de 18 cm. Uniformizăm cu un pahar după care întindem un strat de cremă. Repetăm straturile până se termină ingredientele.
Dăm prăjitura la frigider peste noapte sau măcar pentru 3-4 ore. A doua zi decorăm cu ciocolată rasă sau după gust.
Savurați cu poftă! Poftă bună!