La Cafea
sâmbătă, februarie 4, 2023
La Cafea
No Result
View All Result

Tort de casă rapid și delicios – Rețetă fără coacere – Blat cu nucă și cremă cu smântână și mascarpone – Un deliciu!

Rețetă pas cu pas, cu imagini – Tort de casă rapid și delicios – Rețetă fără coacere – Blat cu nucă și cremă cu smântână și mascarpone – Un deliciu!

Ingrediente necesare pentru aluat:

  • 200 g făină
  • 70 g zahăr brun
  • 150 g unt (la temperatura camerei)
  • 1 praf de sare
  • 50 g nucă măcinată

Ingrediente necesare pentru cremă:

  • 300 g cremă de brânză (mascarpone)
  • 200 g smântână
  • 140 g zahăr tos
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 35 g amidon
  • 2 ouă

Mod de preparare:

Pentru aluat, toate ingredientele într-un bol și amestecăm cu mâna până obținem un aluat sfărâmicios.

Încingem o tigaie uscată, punem aluatul în ea și prăjim timp de 10 minute, până se rumenește frumos (amestecăm de mai multe ori, să nu se ardă). Transferăm într-un bol.

Pentru cremă, spargem ouăle într-o cratiță. Adăugăm zahărul și omogenizăm. Încorporăm amidonul, smântâna, crema de brânză după care punem compoziția pe foc mic.

Amestecăm continuu până se îngroasă.

Punem un strat de aluat într-o formă rotundă de 18 cm. Uniformizăm cu un pahar după care întindem un strat de cremă. Repetăm straturile până se termină ingredientele.

Dăm prăjitura la frigider peste noapte sau măcar pentru 3-4 ore. A doua zi decorăm cu ciocolată rasă sau după gust.

Savurați cu poftă! Poftă bună!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Noutăți

Nectar de caise – Nectar de caise natural, făcut în casă – Fără conservanți, fără minuni

Noutăți

Dulceață de pepene (galben sau roșu) – Dulceață foarte aromată, foarte delicată – 1 kg zahăr, 1 kg miez de pepene, zeama de la 3 lămâi

Noutăți

Rețetă pentru iarnă – Dulceață de nuci verzi – Rețetă tradițională, cum se făcea pe vremuri

Noutăți

Gem de căpșuni gustos și savuros – Rețetă simplă, fără conservanți – Pentru o porție, aveți nevoie de 2 kg căpșuni, 1 kg zahăr și o lămâie mare

Noutăți

Compot de căpșuni – Rețetă fără conservanți – Compot de casă cu căpșuni, o bunătate de rețetă!

Noutăți

Rețetă veche, fără conservanți, pe care o folosea și bunica – Dulceață de căpșuni – Dulceață de căpșuni cu fructe întregi

SUGESTII / RECOMANDĂRI

Noutăți

Nectar de caise – Nectar de caise natural, făcut în casă – Fără conservanți, fără minuni

Noutăți

Dulceață de pepene (galben sau roșu) – Dulceață foarte aromată, foarte delicată – 1 kg zahăr, 1 kg miez de pepene, zeama de la 3 lămâi

Noutăți

Rețetă pentru iarnă – Dulceață de nuci verzi – Rețetă tradițională, cum se făcea pe vremuri

  • Termeni legali
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Termeni legali

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate