Rețetă cu imagini, pas cu pas – Prăjitură la tavă, cu căpșuni și alaut sfărâmicios – Prăjitură de casă cu aluat pe bază de iaurt – O bunătate, fragedă, aromată, tot ce vrei!
Ingrediente necesare pentru aluat:
- 4 ouă mari
- 200 g zahăr
- 2 lingurițe zahăr vanilat
- 180 ml ulei
- 230 g iaurt natural
- 450 g făină
- 1,5 lingurițe praf de copt
- Jumătate linguriță bicarbonat
- 400 g căpșuni
Ingrediente necesare pentru aluatul sfărâmicios:
- 150 g făină
- 100 g unt 83%
- 80 g zahăr
Mod de preparare:
Pentru aluatul sfărâmicios, amestecăm toate ingredientele necesare cu mâna după care punem compoziția la frigider.
Pentru prăjitură, mixăm ouăle împreună cu zahărul tos și cel vanilat timp de 5-6 minute.
Trebuie să obținem o compoziție pufoasă și deschisă la culoare.
Cu o spatulă, încorporăm uleiul după care încorporăm și iaurtul.
La final adăugăm și făina cernută împreună cu praful de copt și cu bicarbonatul, în 2 tranșe, amestecând ușor cu spatula.
Tapetăm o tavă de 25×35 cm cu hârtie de copt și turnăm aluatul în ea. Deasupra punem căpșunile peste care presărăm aluatul din frigider.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru aproximativ 50 de minute. După coacere, lăsăm prăjitura să se răcească.
Savurați cu poftă! Poftă bună!