Rețetă cu imagini, pas cu pas – Prăjitură de casă cu mac și brânză dulce – Moale și cremoasă, fragedă, aromată și delicată – Rețetă cu adevărat delicioasă
Ingrediente necesare pentru foaie:
- 200 g făină
- 100 g unt moale
- 1/3 linguriță praf de copt
- 50 g zahăr pudră
- 1 gălbenuș
- 2 linguriță smântână
Ingrediente necesare pentru umplutura cu mac:
- 850 g umplutură de mac (conservă)
- 4 gălbenușuri
- 5 albușuri
- Coaja de la o jumătate de lămâie
- 2-3 picături esență de migdale
Ingrediente necesare pentru umplutura de brânză:
- 1 kg brânză de vaci
- 180 g zahăr
- 4 ouă
- 5 linguri smântână pentru frișcă
- 45 g amidon
- 2 lingurițe extract de vanilie
Ingrediente necesare pentru decor:
- 80 g ciocolată cu lapte
Mod de preparare:
Pentru foaie, punem într-un bol făina, praful de copt, zahărul pudră și untul. Amestecăm cu mâna până obținem un aluat sfărâmicios.
Încorporăm gălbenușul și iaurtul și frământăm un aluat omogen.
Întindem aluatul la mărimea tăvii (25×35 cm), îl punem în tava tapetată și îl înțepăm în mai multe locuri cu furculița.
Dăm tava la frigider pentru 40 de minute după care o dăm la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 15-18 minute.
Pentru umplutură, punem brânza într-un bol. Adăugăm făina, zahărul, vanilia, smântâna și mixăm până obținem o compoziție omogenă și netedă.
La final încorporăm și ouăle pe rând.
Pentru umplutura cu mac, punem macul într-un bol și adăugăm gălbenușurile, esența și mixăm timp de 2-3 minute. Încorporăm și coaja de lămâie.
Mixăm albușurile spumă tare după care încorporăm jumătate din această spumă în compoziția cu mac. La final încorporăm și spuma rămasă.
Asamblare: foaie coapte, jumătate din compoziția de mac, umplutura de brânză, compoziția rămasă de mac.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 170 de grade pentru aproximativ 70 de minute. După coacere, lăsăm prăjitura să se răcească complet după care o dăm la frigider peste noapte.
A doua zi decorăm prăjitura cu ciocolată topită sau după gust.
Savurați cu poftă! Poftă bună!