La Cafea
vineri, februarie 3, 2023
La Cafea
No Result
View All Result

Prăjitură de casă cu aluat foietaj, cremă mascarpone și fructe de pădure – Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini

Rețetă pas cu pas, cu imagini – Prăjitură de casă cu aluat foietaj, cremă mascarpone și fructe de pădure – Pentru a pregăti această rețetă, aveți nevoie de…

Ingrediente necesare:

  • 500 g aluat foietaj
  • 250 g fructe de pădure (proaspete sau congelate)
  • 2 linguri zahăr tos
  • 1 linguriță amidon
  • 1 linguriță zeamă de lămâie
  • 150 g frișcă lichidă 33%
  • 2 linguri zahăr pudră
  • 200 g mascarpone

Mod de preparare:

Punem o bucată din aluat pe o bucată de hârtie de copt și decupăm în formă rotundă, la mărimea tăvii.

Înțepăm în mai multe locuri cu furculița, ungem cu apă, presărăm zahăr deasupra lui și dăm aluatul la cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru 15-20 minute.

Luăm și a doua bucată de aluat, punem pe o hârtie de copt și decupăm, după care tăiem în 12 triunghiuri. Ungem cu apă, presărăm zahăr deasupra și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru 15-20 minute.

Punem fructele într-o cratiță, adăugăm zahărul tos, amidonul, zeama de lămâie și amestecăm bine. Punem pe foc și amestecăm până se îngroașă.

Mixăm frișca spumă împreună cu zahărul pudră și mascarpone.

Tapetăm tava cu folie alimentară și punem blatul în ea. Peste blat turnăm o parte din crema pregătită. Peste cremă punem o parte din amestecul de fructe (din loc în loc) și le acoperim cu crema rămasă.

Peste cremă punem fructele rămase și întindem uniform. Acoperim cu aluatul rămas și dăm prăjitura la frigider pentru 3-4 ore.

Mărunțim aluatul rămas și decorăm cu el marginile prăjiturii.

 

Savurați cu poftă! Poftă bună!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Noutăți

Nectar de caise – Nectar de caise natural, făcut în casă – Fără conservanți, fără minuni

Noutăți

Dulceață de pepene (galben sau roșu) – Dulceață foarte aromată, foarte delicată – 1 kg zahăr, 1 kg miez de pepene, zeama de la 3 lămâi

Noutăți

Rețetă pentru iarnă – Dulceață de nuci verzi – Rețetă tradițională, cum se făcea pe vremuri

Noutăți

Gem de căpșuni gustos și savuros – Rețetă simplă, fără conservanți – Pentru o porție, aveți nevoie de 2 kg căpșuni, 1 kg zahăr și o lămâie mare

Noutăți

Compot de căpșuni – Rețetă fără conservanți – Compot de casă cu căpșuni, o bunătate de rețetă!

Noutăți

Rețetă veche, fără conservanți, pe care o folosea și bunica – Dulceață de căpșuni – Dulceață de căpșuni cu fructe întregi

SUGESTII / RECOMANDĂRI

Noutăți

Nectar de caise – Nectar de caise natural, făcut în casă – Fără conservanți, fără minuni

Noutăți

Dulceață de pepene (galben sau roșu) – Dulceață foarte aromată, foarte delicată – 1 kg zahăr, 1 kg miez de pepene, zeama de la 3 lămâi

Noutăți

Rețetă pentru iarnă – Dulceață de nuci verzi – Rețetă tradițională, cum se făcea pe vremuri

  • Termeni legali
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Termeni legali

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate