Rețetă pas cu pas, cu imagini – Prăjitură de casă cu aluat foietaj, cremă mascarpone și fructe de pădure – Pentru a pregăti această rețetă, aveți nevoie de…
Ingrediente necesare:
- 500 g aluat foietaj
- 250 g fructe de pădure (proaspete sau congelate)
- 2 linguri zahăr tos
- 1 linguriță amidon
- 1 linguriță zeamă de lămâie
- 150 g frișcă lichidă 33%
- 2 linguri zahăr pudră
- 200 g mascarpone
Mod de preparare:
Punem o bucată din aluat pe o bucată de hârtie de copt și decupăm în formă rotundă, la mărimea tăvii.
Înțepăm în mai multe locuri cu furculița, ungem cu apă, presărăm zahăr deasupra lui și dăm aluatul la cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru 15-20 minute.
Luăm și a doua bucată de aluat, punem pe o hârtie de copt și decupăm, după care tăiem în 12 triunghiuri. Ungem cu apă, presărăm zahăr deasupra și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru 15-20 minute.
Punem fructele într-o cratiță, adăugăm zahărul tos, amidonul, zeama de lămâie și amestecăm bine. Punem pe foc și amestecăm până se îngroașă.
Mixăm frișca spumă împreună cu zahărul pudră și mascarpone.
Tapetăm tava cu folie alimentară și punem blatul în ea. Peste blat turnăm o parte din crema pregătită. Peste cremă punem o parte din amestecul de fructe (din loc în loc) și le acoperim cu crema rămasă.
Peste cremă punem fructele rămase și întindem uniform. Acoperim cu aluatul rămas și dăm prăjitura la frigider pentru 3-4 ore.
Mărunțim aluatul rămas și decorăm cu el marginile prăjiturii.
Savurați cu poftă! Poftă bună!