Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – Tort de casă cu blat de cocos, cremă cu smântână și lapte condensat și piure de fructe de pădure – Pentru a pregăti această bunătate de tort, aveți nevoie de…
Ingrediente necesare pentru blat:
- 6 ouă
- 1 praf de sare
- 180 g zahăr tos
- 140 g făină
- 40 g fulgi de cocos
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- 400 g smântână
- 1 cutie lapte condensat
- Vanilie
- 50 g fulgi de cocos
- 50 g piure de fructe de pădure
Mod de preparare:
Pentru blat, mixăm ouăle spumă împreună cu un praf de sare. Treptat încorporăm și zahărul, mixând până obținem o compoziție pufoasă și deschisă la culoare.
Încorporăm în mai multe tranșe făina cernută, omogenizăm cu grijă. Încorporăm și fulgii de cocos.
Transferăm aluatul într-o tavă de 28 cm tapetată cu hârtie de copt și dăm la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 35-40 minute.
După coacere, lăsăm blatul să se răcorească 10 minute după care îl scoatem din tavă și îndepărtăm hârtia de copt.
Pentru umplutură, mixăm smântâna împreună cu vanilia și laptele condensat. Încorporăm și fulgii de cocos.
După ce blatul se răcește, îl tăiem în 3.
Asamblare: blat, cremă, piure de fructe, blat. Repetăm straturile.
Dăm tortul la rece pentru 1 oră după care îl scoatem din tavă și îl decorăm cu crema rămasă, fulgi de cocos și piure de fructe.
Savurați cu poftă! Poftă bună!