Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – “Tiramisu cu mere” – Prăjitură de casă fragedă și aromată, cremoasă și delicioasă – Prăjitură la tavă pentru iubitorii de prăjituri cu mere – Pentru a pregăti rețeta, aveți nevoie de următoarele ingrediente…
Ingrediente necesare pentru stratul 1:
- 290 g făină
- 130 g zahăr
- 200 g unt
- 1 linguriță zahăr vanilat
- 1 linguriță praf de copt
- 3 gălbenușuri
Ingrediente necesare pentru stratul 2:
- 3 ouă
- 100 g zahăr
- 50 ml lapte
- 80 g făină
- 2 linguri amidon
- 1 linguriță praf de copt
- 1 linguriță zahăr vanilat
Ingrediente necesare pentru umplutura de mere:
- 5-6 mere
- 100 g zahăr
- 1 lingură amidon
- 300 ml cidru de mere
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 250 ml lapte
- 2 linguri zahăr
- 2 ouă
- 1 lingură amidon
Mod de preparare:
Pentru stratul 1, amestecăm făina cu zahărul, vanilia și praful de copt. Adăugăm untul și amestecăm cu mâna până obținem un aluat sfărâmicios.
Încorporăm și gălbenușurile și frământăm după care transferăm compoziția într-o tavă de 30×24 cm tapetată cu hârtie de copt.
Aplatizăm și formăm un blat uniform. Coacem până capătă o culoare frumoasă.
Pentru stratul 2, mixăm ouăle până obținem o spumă deschisă la culoare după care încorporăm și zahărul, mixând pentru încă 2 minute.
Mixând continuu, încorporăm laptele în fir subțire după care adăugăm și făina cernută împreună cu amidonul, praful de copt și vanilia.
Transferăm compoziția într-o altă tavă tapetată cu hârtie de copt și coacem la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru aproximativ 12 minute.
Pentru umplutura de mere, tăiem merele cubulețe. Le punem într-o cratiță, adăugăm zahărul, amidonul și amestecăm pe foc mediu.
După ce zahărul se dizolvă complet, încorporăm cidrul de mere, acoperim cu capac și gătim merele până se înmoaie (cam 15 minute).
Scurgem merele de zeamă după care le transferăm deasupra stratului 1. Stropim merele cu un pic din zeama lor.
Însiropăm și celălalt blat (stratul 2) după care îl punem cu partea însiropată peste stratul de mere. Însiropăm și celaltă parte.
Pentru cremă, punem laptele pe foc. Adăugăm zahărul, ouăle bătute, amidonul și amestecăm până crema se îngroașă.
Turnăm crema deasupra blatului însiropat și uniformizăm. Decorăm cu un strat generos de pudră de cacao.
Savurați cu poftă! Poftă bună!