Rețetă pas cu pas, cu imagini – Tartă rapidă și aromată, cu cremă de lapte și bezea – Pentru a pregăti această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente…
Ingrediente necesare pentru aluat:
- 200 g unt
- 300 g făină
- 10 g praf de copt
- 2 linguri smântână
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 100 g unt
- 120 g zahăr
- 1 ou
- 300 ml lapte
- 1 lingură făină
- 1 lămâie
Ingrediente necesare pentru bezea:
- 2 albușuri
- 1 praf de sare
- 3 linguri zahăr
Mod de preparare:
Pentru aluat, amestecăm untul cu făina până obținem un aluat sfărâmicios. Înncorporăm praful de copt după care adăugăm smântâna și frământăm până obținem un aluat omogen.
Ungem o formă de copt de 28 cu cu ulei și transferăm aluatul în ea. Uniformizăm.
Acoperim cu o bucată de hârtie de copt, punem o greutate deasupra, de exemplu fasole boabe (facem acest lucru ca aluatul să nu se ridice în timpul coacerii) și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 20 de minute.
Pentru cremă, punem untul într-o cratiță. Adăugăm zahărul, oul, laptele, făina, coaja rasă de lămâie, zeama de la jumătate de lămâie și punem pe foc.
Amstecăm până crema se îngroașă ușor după care o transferăm într-un bol.
Pentru bezea, mixăm albușurile spumă împreună cu un praf de sare. Mixăm continuu până obținem o spumă tare, încorporând treptat și zahărul.
După coacere, luăm de pe blat hârtia de copt împreună cu fasolea și turnăm deasupra crema pregătită.
Peste cremă întindem bezeaua și dăm tava înapoi la cuptor pentru încă 20 de minute.
Decorăm cu coajă rasă de lămâie și lăsăm tarta deoparte pentru 2-3 ore înainte de a o porționa și servi.
Savurați cu poftă! Poftă bună!