Rețetă cu imagini, pas cu pas – Tartă de casă “Cremșnissimo” – O bunătate… moale, delicată, fină, aromată… exact cum trebuie să fie! Pentru a pregăti rețeta, aveți nevoie de…
Ingrediente necesare:
- 350 g făină
- 1,5 lingurițe zahăr vanilat
- 150-200 g zahăr tos
- 1 praf de sare
- 200 g unt
- 4 gălbenușuri
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 800 ml lapte
- 200 ml smântână pentru frișcă 33%
- 1 lămâie
- 250 g zahăr pudră
- 40 g amidon
- 8 gălbenușuri (sau 4 ouă întregi)
- 1 linguriță zahăr vanilat
Mod de preparare:
Cernem făina într-un vas. Adăugăm zahărul tos, cel vanilat, un praf de sare și amestecăm.
Trecem untul rece prin răzătoare, direct peste făină și amestecăm cu mâna până obținem un aluat sfărâmicios.
Batem gălbenușurile și le adăugăm în aluat. Frământăm aluatul, îl împachetăm în folie alimentară și îl dăm la frigider pentru 30 de minute.
Între timp, pregătim și crema: punem laptele și smântâna pentru frișcă într-o cratiță.
Punem pe foc, adăugăm coaja de lămâie.
Într-un bol amestecăm zahărul pudră cu cel vanilat și amidonul. Omogenizăm gălbenușurile după care încorporăm 2 linguri din amestecul de zahăr și amidon.
Când laptele dă în clocot, reducem temperatura la minimum și adăugăm amestecul rămas de zahăr și amidon, precum și amestecul de gălbenușuri.
Amestecăm continuu până crema de îngroașă. Scoatem cojile de lămâie din cremă.
Acoperim suprafața cremei cu folie alimentară și o lăsăm să se răcorească până la temperatura camerei.
Ne întoarcem la aluat: îl împărțim în două. Transferăm o parte într-o formă de copt de 28-30 cm tapetată cu hârtie de copt și formăm un blat uniform.
Tăiem o altă bucată de hârtie de copt pe care întindem aluatul rămas, la mărimea tăvii.
Amestecăm un pic crema după care o întindem peste blatul din tavă. Acoperim cu cealaltă bucată de aluat.
Uniformizăm marginile, înțepăm plăcinta în mai mult locuri cu furculița după care dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 30-40 minute.
După coacere, lăsăm plăcintă să se răcească timp de 4 -6 ore și doar după aceea o porționăm.
Savurați cu poftă! Poftă bună!