Rețetă cu imagini, pas cu pas – Khachapuri (Plăcinte cu brânză sărată) făcute în casă – Pentru această rețetă, aveți nevoie de…
Ingrediente necesare:
- 500 g făină
- 350 ml apă
- 6 g drojdie uscată
- 1 linguriță zahăr
- 5 linguri ulei
- 1 linguriță sare
- 250 g brânză sau cașcaval (noi am folosit mozzarella)
Mod de preparare:
Dizolvăm drojdia și zahărul în apa călduță și lăsăm deoparte timp de 5 minute. Amestecăm făina cernută cu sarea după care încorporăm și amestecul de drojdie.
Începem să amestecăm cu lingura după care adăugăm uleiul și frământâm cu mâna până obținem un aluat omogen.
Acoperim bolul și lăsăm aluatul la loc cald, la dospit, pentru 30-35 de minute.
Transferăm aluatul pe suprafața de lucru unsă cu unt și împărțim în două. Începem să lucrăm cu o parte din aluat iar pe cealaltă o acoperim cu folie să nu se usuce.
Împărțim o parte din aluat în 4 bile, le ungem cu un pic de ulei și le aplatizăm ușor cu mâna. Le acoperim cu folie. Procedăm la fel și cu aluatul rămas. În total vom obține 8 bile pe care le lăsăm deoparte pentru 5 minute.
Întindem prima bilă în formă dreptunghiulară și facem 4 tăieturi, așa cum se vede în imaginea de mai jos.
Punem brânză rasă pe o margine și pliem așa cum se vede în imaginile de mai jos.
Acoperim cu folie și pregătim și celelalte plăcinte.
Punem o tigaie pe foc să se încălzească și între timp întindem prima plăcintă pe suprafața de lucru unsă cu un pic de ulei.
Transferăm plăcinta în tigaia încinsă și prăjim timp de 3-4 minute după care o întoarcem pe partea cealaltă.
Întoarcem plăcinta de pe o parte pe cealaltă până capătă o culoare frumoasă și între timp întindem a doua plăcintă.
Procedăm la fel și prăjim plăcintele, le ungem cu un pic de unt și le așezăm una peste cealaltă…
Savurați cu poftă! Poftă bună!