Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – Cornulețe cu unt făcute în casă – Pur și simplu se topesc în gură, și ce miros, ce parfum lasă… Pentru a le pregăti, aveți nevoie de următoarele ingrediente…
Ingrediente necesare:
- 500 ml apă
- 40 g drojdie proaspătă
- 20 g zahăr
- 20 g sare
- 2 linguri ulei
- 250 g unt
- 1 kg făină (aproximativ)
- 1 gălbenuș de ou
Mod de preparare:
Dizolvăm drojdia și zahărul în apa caldă.
Adăugăm jumătate din făină, sarea, jumătate din untul moale și începem să amestecăm.
Adăugăm treptat și făina rămasă și frământăm aluatul până devine omogen și neted.
Punem aluatul înapoi în bol și turnăm deasupra uleiul. Acoperim bolul cu un prosop curat de bucătărie și lăsăm aluatul deoparte pentru 5 minute.
Ulterior, împărțim aluatul în 3 părți. Întindem, pe rând, fiecare parte în formă rotundă.
Notă: din untul rămas punem deoparte 1 lingură pentru uns.
Peste primul aluat întins punem jumătate din untul rămas și întindem cu degetele.
Acoperim cu al doilea aluat întins peste care punem untul rămas.
Peste stratul de unt punem ultimul aluat întins și aplatizăm cu palmele. Presărăm făina deasupra și întoarcem aluatul pe cealaltă parte.
Presărăm făină și pe această parte și întindem într-o formă rotundă mare.
Tăiem în triunghiuri și rulăm. Transferăm cornulețele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Le ungem cu gălbenuș bătut.
Notă: când începem să aranjăm cornulețele pe tavă, setăm cuptorul să se încălzească la 200 de grade. Cornulețele vor sta în tavă doar cât cuptorul ajunge la temperatura setată.
Dăm tava la cuptor pentru 15-20 de minute.
După coacere, le ungem cu untul pus deoparte(topit).
Savurați cu poftă! Poftă bună!