Rețetă cu imagini, pas cu pas – Pur și simplu se topește în gură – Tort de casă fin, pufos și delicios
Ingrediente necesare pentru blat:
- 200 g unt moale
- 250 g zahăr
- 1 praf de sare
- 4 ouă
- 250 g făină
- 1,5 lingurițe praf de copt
Alte ingrediente necesare:
- 200 ml lapte condensat
- 200 ml frișcă lichidă 15%
- 200 ml lapte
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 2 ouă
- 6 linguri zahăr pudră
- 200 g cremă de brânză
- 25 g gelatină
- 50 ml apă
Mod de preparare:
Pentru blat, mixăm untul spumă, încorporând și zahărul, sarea.
Continuăm să mixăm și încorporăm și câte un ou.
La final adăugăm făina cernută împreună cu praful de copt și mixăm ușor, până la omogenizare.
Transferăm aluatul în tava de 22 cm tapetată cu hârtie de copt. Uniformizăm și dăm tava la cuptorul preîncăzit la 180 de grade pentru aproximativ 30 de minute.
După coacere lăsăm blatul să se răcească timp de 1 oră.
Amestecăm laptele cu frișca lichidă și laptele condensat (câte 200 de ml din fiecare).
Pentru cremă, mixăm albușurile spumă, adăugăm 3 linguri de zahăr pudră și mixăm până obținem o spumă tare.
Adăugăm zahărul pudră rămas peste gălbenușuri și omogenizăm.
Încorporăm și crema de brânză după care încorporăm acest amestec în spuma de albușuri.
Dăm crema la frigider până o folosim.
Înțepăm blatul în mai multe locuri cu un băț pentru frigărui după care îl însiropăm cu amestecul de lapte.
Amestecăm gelatina cu apa, o lăsăm să se umfle, o topim la cuptorul cu microunde (avem grijă să nu o fierbem), după care adăugăm în ea 1-2 linguri din cremă. Omogenizăm, transferăm înapoi în cremă și amestecăm foarte bine.
Turnăm crema astfel obținută deasupra blatului și dăm tortul la frigider pentru câteva ore.
Ulterior, scoatem tortul din tavă și îl decorăm cu pudră de cacao sau după gust.
Savurați cu poftă! Poftă bună!