Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – Choux a la creme – Cuvintele sunt de prisos, ia uitați ce frumos au ieșit… Pentru a pregăti rețeta, aveți nevoie de următoarele ingrediente…
Ingrediente necesare pentru aluat:
- 200 ml apă
- 100 ml ulei
- 150 g făină
- 1 lingură zahăr
- 4-5 ouă (în funcție de mărimea lor)
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 6 gălbenușuri
- 750 ml lapte
- 180 g zahăr
- 90 g amidon
- 90 g unt
- 500 ml frișcă lichidă
Mod de preparare:
Pentru cremă, punem 600 ml lapte pe foc mediu. Separat, omogenizăm gălbenușurile cu zahărul, amidonul și la final încorporăm și laptele rămas.
Când laptele de pe foc începe să fiarbă, îl turnăm treptat peste compoziția de gălbenușuri, amestecând continuu.
Turnăm amestecul înapoi în cratiță și fierbem crema, amestecând, până se îngroașă.
Transferăm crema astfel obținută într-un bol, încorporăm untul moale și vanilia, îi acoperim suprafața cu folie alimentară și o lăsăm să se răcească.
Pentru aluat, amestecăm într-o cratiță apa cu uleiul. Încorporăm zahărul și punem pe foc.
Când dă în clocot, adăugăm imediat făina și amestecăm energetic până obținem un aluat omogen.
Închidem focul și mai amestecăm un pic aluatul după care îl lăsăm să se răcorească timp de 10 minute, amestecându-l periodic.
Adăugăm câte un ou, mixând până la omogenizare după fiecare. Setăm cuptorul la 200 de grade.
Transferăm aluatul într-un poș și formăm gogoșelele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit și coacem gogoșelele timp de 25 de minute.
După 25 de minute, reducem temperatura la 130 de grade și mai coacem pentru încă 10-15 minute după care oprim cuptorul. Întredeschidem ușa cuptorului și mai lăsăm gogoșelele înăuntru pentru 5 minute.
Ulterior, le scoatem din cuptor și după ce se răcesc le tăiem în jumătate.
Ne întoarcem la cremă: o mixăm și încorporăm în ea jumătate din frișca bătută spumă tare.
Umplem gogoșile cu crema pregătită și cu frișcă. Decorăm cu zahăr pudră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!