Rețetă cu imagini, pas cu pas – Prăjitură moale și pufoasă, cu cireșe sau alte fructe – Pentru a o pregăti, aveți nevoie de următoarele ingrediente…
Ingrediente necesare:
- 4 ouă
- 4 cești zahăr (sau mai puțin, după gust)
- 4 căni făină
- 1 cană ulei
- 1 plic praf de copt
- 2 căni iaurt
- 4 plicuri zahăr vanilat (sau extract de vanilie)
- Cireșe
- Griș
Mod de preparare:
Spargem ouăle într-un bol și le batem cu telul. Adăugăm zahărul tos și amestecăm până se dizolvă.
Încorporăm iaurtul, vanilia, după care încorporăm treptat făina cernută împreună cu praful de copt.
Adăugăm uleiul și omogenizăm.
Transferăm jumătate din aluatul astfel obținut într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Amestecăm cireșele cu un pic de griș și punem jumătate deasupra aluatului. Acoperim cu aluatul rămas și punem cireșele rămase deasupra.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru aproximativ 20 de minute. Pudrăm cu zahăr pudră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!