Rețetă pas cu pas, cu imagini – Moale și aromată, foarte delicioasă – Merită încercată – Prăjitură de casă la tavă – Prăjitură cu cireșe
Ingrediente necesare:
- 5 ouă
- 300 g zahăr
- 1 plic zahăr vanilat
- 300 g făină
- 200 ml iaurt
- 150 ml ulei
- 1 plic praf de copt
- 500 g cireșe
- 30 g griș
- Zahăr pudră (pentru decor)
Mod de preparare:
Spargem ouăle într-un bol și le mixăm cât să devină spumoasă. Adăugăm zahărul tos și cel vanilat și mixăm până obținem o compoziție deschisă la culoare.
Încorporăm treptat iaurtul, mixând continuu. Încorporăm uleiul după care, lingură cu lingură, încorporăm făina cernută. Adăugăm și praful de copt.
Tapetăm o tavă de 39×25 cm cu hârtie de copt și transferăm aluatul în ea.
Curățăm cireșele de sâmburi, le scurgem bine și le amestecăm cu grișul. Le punem deasupra aluatului din tavă.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru aproximativ 30-35 de minute.
Porționăm prăjitura și o pudrăm cu zahăr pudră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!