Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – Prăjitură cremoasă și aromată, cu căpșuni – Pentru a pregăti această prăjitură fără coacere, aveți nevoie de…
Ingrediente necesare pentru blat:
- 300 g biscuiți măcinați
- 100 ml lapte
- 100 g unt topit
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- 80 g praf de budincă de vanilie
- 6 linguri zahăr
- 700 ml lapte
- 100 g unt moale
- 100 g smântână
- 300 g căpșuni
Ingrediente necesare pentru decor:
- Frișcă
Mod de preparare:
Pentru blat, amestecăm biscuiții măcinați cu laptele și cu untul topit. Transferăm jumătate din compoziție într-o tavă de 30×20 cm.
Pentru umplutură, amestecăm praful de budincă cu zahărul după care încorporăm și 200 ml de lapte.
Punem laptele rămas pe foc mediu și când începe să fiarbă adăugăm amestecul de budincă. (până laptele dă în clocot, tăiem căpșunile bucățele.)
Amestecăm până budinca se îngroașă după care o luăm de pe foc și încorporăm untul și smântâna.
Turnăm imediat jumătate din budincă peste stratul de biscuiți și punem căpșunile deasupra.
Acoperim căpșunile cu budinca rămasă. Lucrăm repede ca budinca să nu facă crustă.
Presărăm amestecul de biscuiți peste ultimul strat de umplutură și decorăm cu frișcă.
Dăm prăjitura la frigider pentru câteva ore.
Savurați cu poftă! Poftă bună!