Rețetă cu imagini, pas cu pas – Prăjitură de casă cu gem – Rețeta bunicilor, reinterpretată – Pentru a pregăti această bunătate de prăjitură, aveți nevoie de următoarele ingrediente…
Ingrediente necesare:
- 300 g unt
- 200 g zahăr
- 1 linguriță zahăr vanilat
- 1 praf de sare
- 1 ou întreg
- 1 gălbenuș
- 560 g făină
- 500 g gem (sau dulceață)
- Jumătate linguriță bicarbonat
- 1 lingură oțet
Mod de preparare:
Mixăm spumă untul moale după care adăugăm și zahărul tos și cel vanilat, un praf de sare și omogenizăm cu mixerul.
Mixând continuu, adăugăm oul și gălbenușul.
Amestecăm bicarbonatul cu oțetul după care turnăm în aluat și omogenizăm.
La final încorporăm și făina cernută.
Transferăm aluatul pe suprafața de lucru și îl frământăm un pic. Împărțim în două părți.
Tapetăm o tavă de 22×30 cm cu hârtie de copt. Întindem prima bucată de aluat la mărimea tăvii, pe bucata de hârtie de copt din tavă. Procedăm la fel și cu aluatul rămas.
Coacem blaturile la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 7-8 minute.
După coacere lăsăm blaturile să se răcorească timp de 15 minute după care uniformizăm marginile. Mărunțim marginile tăiate.
Asamblare: blat, gem, blat, gem, marginile de blat mărunțite.
Savurați cu poftă! Poftă bună!