Rețetă cu imagini, pas cu pas – Prăjitură de casă cu foi cu miere – Prăjitură în straturi, cu mascarpone și căpșuni –
Ingrediente necesare pentru aluat:
- 100 g zahăr
- 150 g miere
- 4 ouă
- 1 linguriță bicarbonat
- 1 praf de sare
- 220 g făină
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- 500 g căpșuni
- 400 g mascarpone
- 150 g zahăr
- 10 g zahăr vanilat
- 300 g smântână
Mod de preparare:
Pentru aluat, punem untul într-o cratiță și punem cratița pe foc. După ce untul se topește, luăm cratița de pe foc și adăugăm zahărul.
Amestecăm, încorporăm mierea după care încorporăm și ouăle.
Adăugăm bicarbonatul, un praf de sare și omogenizăm. Punem cratița înapoi pe foc și amestecăm compoziția timp de 6-7 minute, pe foc mic.
După ce compoziția devine cremoasă și deschisă la culoare, o luăm de pe foc și încorporăm făina.
Împărțim aluatul astfel obținut în 3 și coacem 3 foi timp de 3-4 minute, la cuptorul preîncălzit la 180 de grade.
Pentru umplutură, mixăm crema de brânză (mascarpone) împreună cu zahărul tos, cel vanilat apoi încorporăm și smântâna.
Spălăm, curățăm și tăiem bucățele căpșunile. Punem un pic deoparte pentru decor…
Decupăm foile cu ajutorul unei farfurii și le umplem cu crema pregătită și bucățele de căpșuni.
Notă: folosim o parte din bucățile de foi tăiate pentru a forma un blat iar restul ca decor (măcinat).
Acoperim prăjitura cu crema rămasă și decorăm cu firimituri și căpșuni.
Savurați cu poftă! Poftă bună!