Rețetă cu imagini, pas cu pas – Prăjitură cu caise – Tartă cu caise fragedă, moale, pufoasă și delicioasă – Pentru această rețetă, aveți nevoie de…
Ingrediente necesare:
- 120 g unt moale
- 1 praf de sare
- 150 g zahăr
- 50 g zahăr (pentru fructe)
- 1 plic zahăr vanilat
- 120 g smântână (sau iaurt, chefir)
- 3 ouă
- 300 g făină
- 2 lingurițe praf de copt
- 10-12 caise
Mod de preparare:
Mixăm untul cu 150 g zahăr tos, zahărul vanilat și un praf de sare.
Adăugăm smântâna, ouăle și omogenizăm.
La final încorporăm și făina cernută împreună cu praful de copt.
Ungem o tavă cu unt și o tapetăm cu făină după care turnăm aluatul în ea.
Punem jumătățile de caise deasupra aluatului și le împingem ușor în aluat, presărăm 50 g zahăr deasupra.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 45-50 minute.
După coacere, lăsăm prăjitura să se răcorească după care o putem porționa și servi.
Savurați cu poftă! Poftă bună!