Rețetă pas cu pas, cu imagini – Clătite moldovenești cu cireșe – Clătite cu cireșe și aluat pe bază de chefir – Pentru a pregăti această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente…
Ingrediente necesare:
- 500 ml chefir cald
- 1 ou
- 1 lingură zahăr
- Zahăr vanilat
- Jumătate linguriță sare
- 400 g făină (aproximativ)
- 1 linguriță bicarbonat de sodiu
- Cireșe
- Ulei (pentru prăjit)
Mod de preparare:
Într-un bol amestecăm oul cu sarea, zahărul tos și cel vanilat.
Încorporăm chefirul cald după care încorporăm treptat făina. Omogenizăm.
La final încorporăm și bicarbonatul după care lăsăm aluatul să se odihnească timp de 15 minute.
Încingem un pic de ulei într-o tigaie și punem câte 1 lingură din aluat în ulei.
Punem deasupra câteva cireșe, acoperim cu capac și lăsăm pe foc mediu timp de 5 minute.
Acoperim cireșele cu un pic de aluat după care întoarcem plăcințelele pe partea cealaltă.
Acoperim cu capac pentru încă câteva minute.
Savurați cu poftă! Poftă bună!