Rețetă cu imagini, pas cu pas – Moale și delicată, fină și aromată – Prăjitură de casă fragedă și aromată, cu fructe și bezea – Rețetă deosebită
Ingrediente necesare pentru aluat:
- 250 g făină
- 50 g zahăr pudră
- 5 g praf de copt
- 10 g zahăr vanilat
- 100 g unt moale
- 3 gălbenușuri
- 1 linguriță smântână (dacă este nevoie)
Ingrediente necesare pentru bezea:
- 3 albușuri
- 120 g zahăr
- 1 praf de sare
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- 300 g fructe de pădure (proaspete sau congelate)
- 20-30 g zahăr
Alte ingrediente necesare:
- 1 lingură fulgi de cocos
- 2 linguri amidon
Mod de preparare:
Separăm albușurile de gălbenușuri. Cernem 250 g făină într-un bol, adăugăm praful de copt, zahărul pudră și cel vanilat și amestecăm. Adăugăm bucățelele de unt și amestecăm cu mâna până obținem un aluat sfărâmicios.
Încorporăm gălbenușurile și frământăm un aluat omogen, neted și moale. La nevoie, putem adăuga și un pic de smântână.
Împărțim aluatul în două părți: o parte mai mare și una mai mică. În bucata mai mică încorporăm fulgii de cocos. Învelim cele două aluaturi în folie alimentară și le dăm la congelator pentru 30 de minute.
Pentru umplutură, amestecăm fructele cu zahărul.
Pentru bezea, mixăm albușurile spumă tare împreună cu sarea și zahărul.
Tapetăm o tavă de 18×19 cm cu hârtie de copt. Rupem bucăți din aluatul mai mare și întindem în tavă cu mâna, formând un blat uniform.
Înțepăm blatul în mai multe locuri cu o furculiță și presărăm deasupra amidonul. Peste amidon punem fructele pe care le acoperim cu bezeaua pregătită.
Dăm aluatul rămas prin răzătoarea mare, direct peste stratul de bezea.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru aproximativ 35-40 minute.
Savurați cu poftă! Poftă bună!