Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – Prăjitură la tavă, cu caise și bezea – Prăjitură de casă moale, pufoasă, aromată și delicioasă
Ingrediente necesare:
- 150 g unt moale
- 100 g zahăr pudră
- 6 gălbenușuri
- 1 lingură zahăr vanilat
- Coaja rasă de la jumătate de lămâie
- 200 ml smântână
- 300 g făină
- 1 praf de sare
- 2 linguri praf de copt
- Caise
Ingrediente necesare pentru bezea:
- 6 albușuri
- 1 praf de sare
- 1 linguriță zeamă de lămâie
- 150 g zahăr
Mod de preparare:
Pentru aluat, mixăm untul împreună cu zahărul pudră până obținem o consistență cremoasă.
Încorporăm câte un gălbenuș pe rând după care încorporăm și smântâna, sarea, zahărul vanilat.
La final încorporăm și făina, praful de copt și coaja de lămâie.
Tapetăm o tavă de 33×24 cm cu hârtie de copt și transferăm aluatul în ea. Uniformizăm și punem deasupra jumătățile de caise.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 25 de minute.
Pentru bezea, mixăm albușurile împreună cu sarea și zeama de lămâie. Treptat încorporăm și zahărul, mixând continuu până obținem o spumă tare.
Întindem bezeaua deasupra stratului de caise și dăm prăjitura înapoi la cuptor, la 150 de grade, pentru 15-20 de minute.
Savurați cu poftă! Poftă bună!