Rețetă pas cu pas, cu imagini – Prăjitură de casă pe bază de chefir – Moale și pufoasă, fragedă și delicioasă – Se prepară din 4 ouă, 400 ml chefir, 300g zahăr, 200 ml ulei, 600g făină și praf de copt
Ingrediente necesare:
- 4 ouă
- 1 praf de sare
- 300 g zahăr
- 400 ml chefir
- 200 ml ulei
- 600 g făină
- 25 g praf de copt
Mod de preparare:
Spargem ouăle într-un bol mare. Adăugăm un praf de sare și mixăm până obținem o compoziție spumoasă.
Încorporăm zahărul, mixând până obținem o compoziței deschisă la culoare.
Adăugăm chefirul, uleiul și omogenizăm.
La final încorporăm făina cernută împreună cu praful de copt.
Tapetăm o tavă de 30×40 cm cu hârtie de copt și transferăm aluatul în ea. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 35-40 minute.
Savurați cu poftă! Poftă bună!