Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – Rețetă ușoară și gustoasă – Merită încercată – Pepene verde la borcan, pentru iarnă
Ingrediente necesare:
- Pepene verde
- 2 linguri zahăr
- 4 linguri sare
- 2 linguri oțet
- 2 tablete aspirină
- Acid citric (sare de lămâie)
Mod de preparare:
Porționăm pepenele și îndepărtăm coaja.
Umplem borcanele cu pepene după care adăugăm și apă până sus.
Acoperim cu capace și lăsăm deoparte pentru câteva minute. Scurgem lichidul din borcane și îl fierbem.
Luăm de pe foc, adăugăm sarea, zahărul, aspirina, oțetul și amestecăm foarte bine.
Umplem borcanele cu zeama pregătită și le închidem ermetic. Le lăsăm să se răcească complet după care putem depozita în cămară.
Savurați cu poftă! Poftă bună!