Rețetă cu imagini, pas cu pas – Rețetă simplă și delicioasă – Rețeta pe care o folosesc de cele mai multe ori – Compot de caise pentru iarnă
Ingrediente necesare:
- 3 kg caise
- 2 kg zahăr
- 500 ml apă
- 4 g acid citric
Mod de preparare:
Curățăm caisele, îndepărtând sâmburii.
Într-o oală amestecăm zahărul cu apa. Punem pe foc și amestecăm iar după ce dă în clocot fierbem timp de 25 de minute.
Adăugăm acidul citric, amestecăm și luăm siropul de pe foc. Adăugăm caisele și amestecăm.
Acoperim cu capac și lăsăm deoparte pentru 30 de minute.
Scoatem caisele din sirop și punem siropul înapoi pe foc, fierbem 20 de minute după care punem și caisele.
Acoperim cu capac și lăsăm deoparte pentru încă 30 de minute.
Scoatem caisele din nou, îndepărtăm spuma de pe suprafața siropului și punem caisele înapoi.
Amestecăm după care umplem borcanele. Îndepărtăm spuma de la suprafața și închidem borcanele ermetic.
Le întoarcem cu susul în jos până se răcesc complet.
Savurați cu poftă! Poftă bună!