Rețetă cu imagini, pas cu pas – Compot de fructe – Zmeură și mentă, caise și portocale, mere și portocale – Rețete de nota 10
Ingrediente necesare:
- 1,5 kg mere
- 1,5 -2 kg zmeură
- 1,5 kg caise
- 4 lămâi
- Crenguțe de mentă
- 2 portocale
Mod de preparare:
Compot cu zmeură, lămâie și mentă
Tăiem lămâile în felii subțiri, scoatem semințele. În fiecare borcan punem o porție de zmeură, 3-4 felii de lămâie și câte 1 crenguță de mentă.
Umplem borcanele cu apă fierbinte, le acoperim cu capace și le lăsăm deoparte pentru 20 de minute.
Ulterior, scurgem zeama din borcane într-o oală. Adăugăm 250 g zahăr și fierbem timp de 5-10 minute.
Punem lichidul înapoi în borcanele cu zmeură. Închidem borcanele ermetic.
Compot cu caise, portocale și mentă
Tăiem caisele în jumătăți și portocalele în felii subțiri. În fiecare borcan punem o porție de caise și 3-4 felii de portocală, câte 1 crenguță de mentă. Umplem borcanele cu apă fierbinte, le acoperim cu capace și le lăsăm deoparte pentru 20 de minute.
Ulterior, scurgem zeama din borcane într-o oală. Adăugăm 250 g zahăr și fierbem timp de 5-10 minute.
Punem lichidul înapoi în borcanele cu caise. Închidem borcanele ermetic.
Compot cu mere, portocale și mentă
Tăiem merele în sferturi și le împărțim în borcane. Adăugăm și câte 3 felii de portocale, câte 1 crenguță de mentă și umplem borcanele cu apă fierbinte, le acoperim cu capace și le lăsăm deoparte pentru 20 de minute.
Ulterior, scurgem zeama din borcane într-o oală. Adăugăm 250 g zahăr și fierbem timp de 5-10 minute.
Punem zmeura rămasă (opțional) în fiecare borcan, lichidul fierbinte și închidem borcanele ermetic.
Savurați cu poftă! Poftă bună!