Rețetă pas cu pas, cu imagini – Prăjitură de casă cu vișine și nucă – Prăjitură de casă fragedă și aromată – Rețetă pe care trebuie să o încercați
Ingrediente necesare pentru aluat:
- 500 g făină
- 250 g unt (la temperatura camerei)
- 150 g zahăr pudră
- 1 gălbenuș
- Coaja rasă de la 1 lămâie
- Zeama de la jumătate de lămâie
- 15 g praf de copt
- 1 praf de sare
- 2 linguri smântână 20%
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- 1,2 kg vișine (fără sâmburi)
- 8 g zahăr vanilat
- 1 linguriță scorțișoară
- 150 g zahăr
- 200 g nucă măcinată
- 1 ou întreg pentru uns
Mod de preparare:
Pentru blat, amestecăm făina cu coaja de lămâie, sarea, praful de copt și untul. Trebuie să obținem un aluat sfărâmicios.
Încorporăm și zahărul pudră, smântâna, zeama de lămâie și gălbenușul. Trebuie să obținem un aluat neted și omogen. Transferăm aluatul pe suprafața de lucru și îl împărțim în două părți egale. Învelim în folie alimentară și dăm la frigider pentru 45 de minute.
Între timp, pregătim umplutura. Punem vișinele într-un bol, adăugăm zahărul vanilat și cel tos, scorțișoara și nuca măcinată (lăsăm un pic de nucă pentru decor). Amestecăm bine…
Scoatem un aluat din frigider și întindem la mărimea tăvii. Transferăm în tavă, înțepăm în mai multe locuri cu o furculiță și presărăm un pic de nucă, întindem deasupra umplutura.
Acoperim umplutura cu aluatul rămas întins. Ungem cu ou bătut, înțepăm în mai multe locuri cu o furculiță și presărăm deasupra nuca pusă deoparte.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 170 de grade pentru aproximativ 40-45 minute.
Notă: am folosit o tavă de 38×25 cm.
Savurați cu poftă! Poftă bună!