Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – Prăjitură de casă cu vișine și brânză dulce – Rețetă foarte simplă, explicată pas cu pas, cu imagini
Ingrediente necesare:
- 200 g făină
- 160 g zahăr
- 8 ouă
- 16 g zahăr vanilat
- Coaja rasă de la lămâi medii
- 400 ml frișcă lichidă (pentru umplutură)
- 100 ml frișcă lichidă (pentru decor)
- 200 g zahăr pudră
- 650 g vișine (fără sâmburi)
- 500 g brânză de vaci
- Zeama de la o jumătate de lămâie
- 1 praf de sare
- Unt (pentru a unge tava)
- Pesmet (pentru a tapeta tava)
Mod de preparare:
Mixăm gălbenușurile cu zahărul tos (păstrăm 1 lingură) și cel vanilat. Trebuie să obținem o compoziție pufoasă și deschisă la culoare.
Mixăm albușurile spumă împreună cu un praf de sare după care încorporăm și zahărul rămas. Încorporăm gălbenușurile folosind o spatulă după care încorporăm treptat făina.
Ungem tava de 37x24x6 cm cu unt și o tapetăm cu pesmet. Transferăm aluatul în tavă și uniformizăm. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 175 de grade pentru aproximativ 25-30 minute.
După ce blatul se răcorește, îl tăiem în două.
Pentru umplutură, amestecăm brânza cu zeama de lămâie și zahărul pudră. Încorporăm și frișca bătută spumă tare iar la final încorporăm și vișinele.
Punem primul blat înapoi în tavă și întindem umplutura deasupra. Acoperim cu al doilea blat și decorăm cu zahăr pudră și frișcă.
Savurați cu poftă! Poftă bună!