Rețetă cu imagini, pas cu pas – Înghețată de casă fină și aromată – Înghețată cu căpșuni – Aveți nevoie de 600 ml smântână pentru frișcă, 6 gălbenușuri mari, 420g căpșuni, 115g miere de albine și […]
Ingrediente necesare:
- 600 ml smântână pentru frișcă 35%
- 6 gălbenușuri mari
- 300 g căpșuni plus 120 g căpșuni
- 1 lingură extract de vanilie
- 115 g miere
- 100 g zahăr și 60 g zahăr
- 4-5 picături colorant alimentar roșu
- 1-2 praf de sare
Mod de preparare:
Punem într-o oală laptele și smântâna. Punem pe foc, adăugăm 100g zahăr și mierea și amestecăm până compoziția ajunge la aproximativ 40 de grade C.
Peste gălbenușurile din bol adăugăm câteva polonice din amestecul de lapte și omogenizăm. Turnăm compoziția înapoi în oală și amestecăm până ajunge la aproximativ 80 de grade C.
Între timp, amestecăm 300 g căpșuni cu zahărul rămas. Mixăm cu blenderul vertical. O dăm la frigider.
Închidem focul, adăugăm vanilia și sarea și punem oala într-o baie de apă rece. Amestecăm și lăsăm până se răcește până la temperatura camerei.
Ulterior, amestecăm compoziția din oală cu piureul de căpșuni pregătit anterior, încorporând și colorantul. Opțional, putem pune și zeama de la jumătate de lime.
Punem compoziția rece treptat în aparatul de înghețată și mixăm timp de 15-20 minute, la final adăugând și bucățelele de căpșuni.
O altă opțiune este să punem compoziția într-un vas și să o dăm la congelator peste noapte sau măcar pentru 6-8 ore, amestecând de mai multe ori.
Savurați cu poftă! Poftă bună!