Rețetă cu imagini, pas cu pas – Înghețată de casă cu gust de ciocolată – Se prepară din 400 ml lapte, 400g ciocolată neagră, 600 ml smântână pentru frișcă, 160g zahăr și 30g pudră de cacao
Ingrediente necesare:
- 400 ml lapte 3,5%
- 400 g ciocolată neagră 50%
- 600 ml smântână pentru frișcă 30%
- 160 g zahăr
- 30 g pudră de cacao
- 1-2 praf de sare
Mod de preparare:
Punem laptele într-o cratiță pe foc. Adăugăm bucățelele de ciocolată și lăsăm să se topească un pic.
Încorporăm treptat și pudra de cacao, amestecând până la omogenizare. Încălzim amestecul până la aproximativ 80 de grade C, amestecând continuu și adăugând și sarea.
Punem cratița într-o baie de apă rece și amestecăm compoziția până ajunge la temperatura camerei.
Mixăm frișca spumă după care o amestecăm cu compoziția de ciocolată bine răcorită.
Punem compoziția rece treptat în aparatul de înghețată și mixăm timp de 15-20 minute. O altă opțiune este să punem compoziția într-un vas și să o dăm la congelator peste noapte sau măcar pentru 6-8 ore, amestecând de mai multe ori.
Savurați cu poftă! Poftă bună!