Rețetă pas cu pas, cu imagini – Înghețată de casă – Înghețată cu aromă de vanilie – Aveți nevoie de 10 gălbenușuri, 600 ml smântână pentru frișcă, 500 ml lapte, 260g zahăr și 4 lingurițe extract de vanilie
Ingrediente necesare:
- 10 gălbenușuri
- 600 ml smântână pentru frișcă 30-35%
- 500 ml lapte 3,6% grăsime
- 260 g zahăr
- 4 lingurițe extract de vanilie
Mod de preparare:
Punem laptele, zahărul și smântâna pentru frișcă pe foc mediu. Amestecăm continuu și când ajunge la 40 de grade C, adăugăm un pic din acest amestec în bolul cu gălbenușurile și omogenizăm.
Transferăm amestecul de gălbenușuri în oală și amestecăm până compoziția atinge 80 de grade C.
Luăm de pe foc cratița și o punem într-o baie de apă rece. Adăugăm vanilia și amestecăm continuu până se răcorește.
Transferăm într-un vas și o dăm la frigider peste noapte sau măcar pentru 6-8 ore. Ulterior, punem compoziția rece treptat în aparatul de înghețată și mixăm timp de 15-20 minute.
O altă opțiune este să punem compoziția într-un vas și să o dăm la congelator peste noapte sau măcar pentru 6-8 ore, amestecând de mai multe ori.
Savurați cu poftă! Poftă bună!