Rețetă pas cu pas, cu imagini – Înghețată de casă (cu aromă de caramel sărat) – Se prepară din 360g zahăr, 6 ouă, 240 ml smântână pentru frișcă și puțină apă
Ingrediente necesare:
- 360 g zahăr
- 6 ouă
- 1-2 praf de sare
- 240 ml smântână pentru frișcă 30%
- 145 ml apă
Mod de preparare:
Începem prin a carameliza zahărul. După ce capătă o culoare frumoasă și ajunge la 120 de grade, adăugăm în câteva tranșe apa, cu mare grijă.
Mixăm ouăle împreună cu sarea până obținem o compoziție densă și pufoasă. Mixând continuu, încorporăm treptat caramelul.
Separat, mixăm smântâna spumă după care încorporăm treptat în ea un pic din amestecul de caramel.
Amestecăm bine cele două compoziții și transferăm înghețata într-un vas, o dăm la congelator peste noapte sau măcar pentru 6-8 ore, amestecând de mai multe ori.
Savurați cu poftă! Poftă bună!