Rețetă cu imagini, pas cu pas – Gem de caise – Pur și simplu un deliciu – Gem de casă fin și aromat
Ingrediente necesare:
- 1,5 kg caise (cântărite deja curățate)
- 500 g zahăr
- 1 vârf de cuțit salicil (opțional)
Mod de preparare:
Spălăm caisele după care le opărim cu apă fierbinte și le lăsăm deoparte timp de 1-2 minute. Le curățăm apoi de coajă…
Îndepărtăm și sâmburii și tăiem caisele bucățele…
Punem caisele și zahărul într-o oală și amestecăm. Lăsăm caisele în zahăr peste noapte sau măcar pentru 3 sau 4 ore.
Ulterior, punem oala pe foc mediu până gemul dă în clocot, amestecând ocazional. După ce dă în clocot, fierbem timp de 30 de secunde după care reducem focul la mic și fierbem continuu timp de 2-3 ore.
După ce gemul se îngroașă, mixăm cu mixerul vertical (dacă doriți). Transferăm gemul astfel obținut în borcane sterilizate.
Închidem borcanele etanș, le întoarcem cu capacul în jos. Le putem steriliza în apă sau le putem acoperi cu o pătură groasă (le lăsăm sub pătură până se răcesc complet).
Savurați cu poftă! Poftă bună!