Rețetă pas cu pas, cu imagini – Dulceață de casă aromată și delicioasă, merită încercată – Dulceață de căpșuni
Ingrediente necesare:
- 1,2 kg căpșuni
- 250 g zahăr
- 1 vârf de cuțit acid citric sau acid ascorbic (pentru a păstra culoarea)
Mod de preparare:
Curățăm și spălăm căpșunile. Tocăm mărunt jumătate din cantitate și tăiem bucățele cealaltă jumătate.
Transferăm într-o cratiță și punem pe foc mediu spre mic. Îndepărtăm spuma pe măsură ce se formează.
Fierbem timp de 20-25 minute după care încorporăm zahărul și mai fierbem timp de 20 de minute pe foc mic.
Transferăm dulceața în borcane curate, le închidem ermetic cu capace și le punem cu capacul în jos pentru 5 minute.
Ulterior, lăsăm să se răcească după care depozităm în cămară.
Savurați cu poftă! Poftă bună!