Rețetă explicată pas cu pas – Compot de vișine – Rețetă simplă și delicioasă, pas cu pas – Rețetă cu imagini
Ingrediente necesare:
- 3 kg vișine
- Ienibahar (câte 2 boabe în fiecare borcan)
- Batoane de scorțișoară
- Cuișoare (câte 2 boabe în fiecare borcan)
- Zahăr (3 linguri la un borcan de 720 ml)
Mod de preparare:
Primul pas este să spălăm foarte bine borcanele după care putem pune în fiecare boabele de ienibahar și de cuișoare și câte o bucată de scorțișoară.
Umplem borcanele cu vișinele bine spălate după care punem în fiecare câte 3 linguri de zahăr sau după gust.
Umplem borcanele cu apă fierbinte după care acoperim cu o bucată de celofan și cu capac.
Punem un prosop de bucătărie într-o oală mare, peste care așezăm borcanele. Umplem oala cu apă cât să ajungă la 3/4 din înălțimea borcanului și punem pe foc. Când apa din oală dă în clocot, sterilizăm borcanele timp de 30-35 de minute.
Scoatem borcanele din oală și le punem cu capacele în jos pentru 5-10 minute. Le întoarcem din nou și le acoperim cu o pătură călduroasă până se răcesc complet.
Savurați cu poftă! Poftă bună!